puerta-del-sol-barahonda7
Barahonda
Barahonda

Reeds 4 generaties lang wijdt de familie Candela zich aan de wijn. Bodegas Barahonda is het resultaat van deze passie. De belangrijkste druif uit deze regio in de D.O. Yecla (Murcia) is de Monastrell (Mourvèdre). De wijnen worden gekenmerkt door hun rijp zomers fruit en zijn uitstekende begeleiders bij vleesgerechten.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-bodega-belondrade
Belondrade
Belondrade

Didier Belondrade startte de bodega (30 ha in D.O. Rueda met uitsluitend Verdejo) in 1994 gebaseerd op een Frans concept ‘Vin de Château’; een wijn gemaakt van druiven van de eigen Finca Quinta San Diego. Voor de grote complexiteit van de wijnen zorgen de verschillende soorten ondergrond, de au- tochtone gisten en de rijping op Franse eik.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-bull-terrier
Bull Terrier
Bull Terrier

Bull Terrier is een Spaanse ambachtelijke producent van gin en likeuren, gebaseerd op familiale recepten waarbij het accent ligt op ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Hun innovatieve passie gecombineerd met een zorgvuldige selectie van kruiden en bloemen resulteert in producten met een internationaal karakter.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-cal-grau
Cal Grau
Cal Grau

De D.O.Q. Priorat is één van de top-wijnstreken van Spanje! Bodegas Cal Grau gebruikt de typische variëteiten van de regio: Garnacha en Cariñena, en experimeert tegelijkertijd met uitheemse rassen, zoals Syrah.
Deze wijnen doorstaan de vergelijking met de beste Riojas en Ribera del Dueros.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-castelo-de-medina
Castelo de Medina
Castelo de Medina

Castelo de Medina in de D.O. Rueda maakt referenties voor de streek op basis van hoofdzakelijk de verdejo-druif (100 ha). Onze ervaring leert dat het Castelo de Medina-gamma wat Rueda betreft een haast niet te kloppen prijs/kwaliteits-verhouding heeft. Verschillende van hun wijnen halen regelmatig zilveren en gouden medailles.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-av-bodeguers
Celler Porta de l'Albera
Celler Porta de l'Albera

Celler Porta de l'Albera is gelegen in het Albera-massief 500-600 m, DO Emporda, met een prachtig zicht op de baai van Rosas. Opgericht door Carlos, maar nu uitgebaat door zijn 2 zonen, Ferran en Lluis en hun vrouwen, produceert dit wijnhuis van slechts 9 ha zeer kwalitatieve wijnen. Bovendien zijn ze sinds 2017 volledig bio.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-chozas-carrascal1
Chozas Carrascal
Chozas Carrascal

Chozas Carrascal uit D.O. Utiel-Requena maakt uitsluitend wijnen die het Europese bio-label dragen! In 1989 startte de familie López dit ambitieus project op basis van 11 variëteiten van eigen wijngaarden.

Het resultaat zijn wijnen van hoge kwaliteit en een uitgesproken karakter.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-costers-del-sio
Costers del Sió
Costers del Sió

Familiebedrijf in D.O. Costers del Segre in het hart van Cataluña. 71 ha van de totale finca van 700 ha zijn aangeplant met een hele reeks aan druivenvariëteiten …  Het mediterraan klimaat, de heterogeniteit van de ondergrond en de passie van de Riojaanse wijnmaakster zorgen voor een rijke keuze aan kwaliteitswijnen.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-covila3
Covila
Covila

Als je een reeks uitzonderlijke wijngaarden hebt, en je hebt de kennis geërfd van je voorvaderen, dan moet je kunnen dromen…

Covila ontstond uit de vereende inspanningen van een dorp en is vandaag een referentie in de D.O.Ca. Rioja met een grote exportcapaciteit.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-dominio-de-tares
Dominio de Tares
Dominio de Tares

Opgericht in 2000 is deze bodega een pionier in de heropstanding van de DO Bierzo.
De zorgvuldig geselecteerde wijngaarden liggen 400-800 m hoog en resulteren in fruitige, minerale, elegante wijnen met een groot bewaarpotentieel. Ze werken voornamelijk met de lokale druivenrassen Mencia en Godello.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-emilio hidalgo
Emilio Hidalgo
Emilio Hidalgo

Emilio Hidalgo maakt reeds meer dan 200 jaar sherry. Hun wereldwijd gekende product is La Gitana, een ziltige sherry uit Sanlúcar de Barrameda op basis van de Palomino-druif, die verscheidene internationale prijzen won en geldt als één van de beste van Spanje. Men maakt ook uitstekende gerijpte sherry’s: oloroso's, amontillado's, cream, ...

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-del-jaro
Jaro
Jaro

Op één van de beste landgoederen van D.O. Ribera del Duero bouwde de Grupo Iberian haar bodega ‘El Jaro’, 105 ha groot. 1 km verder stroomt de rivier Duero, die samen met de ondergrond en de oriëntatie van de wijngaarden de basis vormen van de uitstekende rode wijnen op basis van de Tinto Fino-druif.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-josep-grau7
Josep Grau Viticultor
Josep Grau Viticultor

Josep Grau Viticultor is een levensproject, het terugkeren naar het land van zijn geboorte.  In de DO Montsant hervond hij zijn energie en authenticiteit. Hetzelfde geldt voor zijn wijnen, die niet beïnvloed worden door trends of persoonlijke smaken van wijngoeroes. Josep gelooft in respect voor de natuurlijke taal van de wijngaard ...

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-las-cepas
Las Cepas
Las Cepas

Las Cepas is de 3de generatie wijnmakers in het hoger gelegen gedeelte van de DOCa La Rioja. De leeftijd van de wijnstokken ligt tussen de 40 en 100 jaar, hierdoor onstaat er een natuurlijke kwaliteitsselectie!  De specialiteit van het huis ligt bij de Maturana-druif.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-montesanco4
Montesanco
Montesanco

Montesanco is ondergebracht op een landgoed daterend van 1882, Casa de la Viña. Het is één van de belangrijkste domeinen in de DO Utiel-Requena. 30 ha eeuwenoude wijngaarden van vnl. Macabeo en Bobal resulteren in een lage productie, maar van hoge kwaliteit! De bodega werkt met het grootste respect voor het land.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-oliver-moragues8
Oliver Moragues
Oliver Moragues

De Bodegas Oliver Moragues bevinden zich in een van de oudste huizen van Mallorca binnen de D.O. Binissalem-Mallorca en behoren sedert de XVI eeuw tot de familie Moragues.
Alle wijnen zijn ecologisch en worden in beperkte oplagen geproduceerd op basis van Majorcaanse en Franse variëteiten.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-paco-y-lola
Paco & Lola
Paco & Lola

Paco & Lola is een moderne bodega opgericht in 2006 en behoort tot de D.O. Rías Baixas. Het is een coöperatieve ven- nootschap met 426 vennoten en meer dan 220 ha eigen wijngaarden. Er wordt enkel gewerkt met Albariño, een variëteit met een intens aroma. De wijnen staan in gans de wereld hoog aangeschreven.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-ribas
Ribas
Ribas

Deze familiale bodega (>40 ha) is één van de oudste van Majorca binnen de D.O. Binissalem. Dit top-wijnhuis werkt vooral met autochtone variëteiten. Het merendeel is oude wijnstokken die manueel worden bewerkt en geoogst, vrucht per vrucht, waardoor een excellente kwaliteit is gegarandeerd. Grootse wijnen!

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-romero-de-avila-salcedo
Romero de Ávila Salcedo
Romero de Ávila Salcedo

Bodegas Romero de Ávila Salcedo, La Mancha, is een van de weinige wijnhuizen ter wereld die nog steeds wijn kan maken in klei-amforen, zoals de Romeinen meer dan 2000 jaar geleden deden. De bodega is er trots op zeer speciale wijnen aan te bieden, anders dan alles wat al bestaat in de wijnmaakkunst.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-santo-cristo
Santo Cristo / Ainzòn
Santo Cristo / Ainzòn

Bodegas Santo Cristo / Ainzòn ligt aan de voet van de Spaanse Pyreneeën en behoort tot de
D.O. Campo de Borja.
Hun wijnen zijn vlotte allemansvrienden en onder andere uitstekend geschikt als huiswijn voor de horeca, wegens uiterst interessant geprijsd en kwalitatief zeer correct.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-sembro
Sembro
Sembro

Bodega van de bekende Osborne-Osborne familie met wijnen uit D.O. Ribera del Duero en  D.O. Rueda. Hun wijnen zijn een getrouwe weerspiegeling van de omgeving waar de wijngaarden groeien in symbiose met hun terroir en de mensen die ze bewerken.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-sumarroca
Sumarroca
Sumarroca

Dit is één van de weinige bodegas uit D.O. Penedès en D.O. Cava die uitsluitend eigen druiven gebruiken (465 ha). Het familie- bedrijf onderscheidt zich door het respect voor de ecologie van de terroir. De cavas ondergaan een gisting op fles die veel langer is dan de wettelijke norm. Resultaat: een fi- nesse die de supermarkt-cava ver overstijgt!

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-terras-de-lantano
Terras de Lantaño / Viña Cartin
Terras de Lantaño / Viña Cartin

Viña Cartín werd in 1977 opgericht in DO Rias Baixas. In 2003 verhuisde men naar een gerestaureerde oude wijnmakerij en werden de nieuwste technologieën en productiemethoden geïntroduceerd. De eigen wijngaarden garanderen kwantiteit en vooral ook kwaliteit. De Albariño-druiven worden met de grootste zorg en respect verwerkt van het veld tot de fles.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-valduero
Valduero
Valduero

Dit is één van de pioniers van de D.O. Ribera del Duero, internationaal erkend als een topregio van Spanje. Alle druiven komen van eigen wijngaarden en er wordt enkel gewerkt met Tempranillo. Kenmerkend zijn de traditionele stijl en lage rendementen per hectare. Het resultaat zijn bijzonder even- wichtige, elegante en finesserijke wijnen.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-vinea-magna7
Vinea Magna
Vinea Magna

Vinea Magna is het wijnhuis van Borja Osborne, een telg uit de befaamde Osborne-(sherry)familie, waarvan de wijngeschiedenis meer dan 250 jaar teruggaat in de tijd. Vinea Magna groepeert Viñas de Sembro uit DO ribera del Duero en Viñedos de la Oropèndola uit DO Rueda.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-vinedos-iberian3
Viñedos Iberian
Viñedos Iberian

Viñedos Iberian overkoepelt 3 bodegas in Spanje's topregio's: Viñas del Jaro uit DO Ribera del Duero, Viñedos de Cal Grau uit DOCa Priorato en Yaso uit DO Toro. Hun filisofie: "De sensaties van hun wijnen dusdanig overbrengen dat ze op een trouwe manier de domeine en hun respectieve terroir weergeven".

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-virgen-de-lorea6
Virgen de Lorea
Virgen de Lorea

De geschiedenis van deze bodega gaat terug tot in de 17de eeuw voor de productie van cider en txakoli. Het zijn nog steeds de nazaten van de initiële oprichters die nu vooral de druivenrassen Hondarribi Zuri en Folle-Blanc verbouwen. Autochtone variëteiten uit de D.O. Bizkaiko-Txakolina.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-yaso
Yaso
Yaso

Op een perfect gelegen terrein van D.O. Toro, 15 ha groot, verbouwd de Grupo Iberian haar Toro-wijnen. De 100% Tinta de Toro-wijnstokken bevinden zich dicht bij het dorp Morales de Toro. Het zijn voornamelijk zeer oude stokken, die kleinere druiven opleveren met een groot oenologisch potentieel.

Ontdek onze selectie