Reeds 4 generaties lang wijdt de familie Candela zich aan de wijn. Bodegas Barahonda is het resultaat van deze passie. De belangrijkste druif uit deze regio in de D.O. Yecla (Murcia) is de Monastrell (Mourvèdre). De wijnen worden gekenmerkt door hun rijp zomers fruit en zijn uitstekende begeleiders bij vleesgerechten.
Didier Belondrade startte de bodega (30 ha in D.O. Rueda met uitsluitend Verdejo) in 1994 gebaseerd op een Frans concept ‘Vin de Château’; een wijn gemaakt van druiven van de eigen Finca Quinta San Diego. Voor de grote complexiteit van de wijnen zorgen de verschillende soorten ondergrond, de au- tochtone gisten en de rijping op Franse eik.
Bull Terrier is een Spaanse ambachtelijke producent van gin en likeuren, gebaseerd op familiale recepten waarbij het accent ligt op ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Hun innovatieve passie gecombineerd met een zorgvuldige selectie van kruiden en bloemen resulteert in producten met een internationaal karakter.
De D.O.Q. Priorat is één van de top-wijnstreken van Spanje! Bodegas Cal Grau gebruikt de typische variëteiten van de regio: Garnacha en Cariñena, en experimeert tegelijkertijd met uitheemse rassen, zoals Syrah.
Deze wijnen doorstaan de vergelijking met de beste Riojas en Ribera del Dueros.
Castelo de Medina in de D.O. Rueda maakt referenties voor de streek op basis van hoofdzakelijk de verdejo-druif (100 ha). Onze ervaring leert dat het Castelo de Medina-gamma wat Rueda betreft een haast niet te kloppen prijs/kwaliteits-verhouding heeft. Verschillende van hun wijnen halen regelmatig zilveren en gouden medailles.
Celler Porta de l'Albera is gelegen in het Albera-massief 500-600 m, DO Emporda, met een prachtig zicht op de baai van Rosas. Opgericht door Carlos, maar nu uitgebaat door zijn 2 zonen, Ferran en Lluis en hun vrouwen, produceert dit wijnhuis van slechts 9 ha zeer kwalitatieve wijnen. Bovendien zijn ze sinds 2017 volledig bio.
Chozas Carrascal uit D.O. Utiel-Requena maakt uitsluitend wijnen die het Europese bio-label dragen! In 1989 startte de familie López dit ambitieus project op basis van 11 variëteiten van eigen wijngaarden.
Het resultaat zijn wijnen van hoge kwaliteit en een uitgesproken karakter.
Familiebedrijf in D.O. Costers del Segre in het hart van Cataluña. 71 ha van de totale finca van 700 ha zijn aangeplant met een hele reeks aan druivenvariëteiten … Het mediterraan klimaat, de heterogeniteit van de ondergrond en de passie van de Riojaanse wijnmaakster zorgen voor een rijke keuze aan kwaliteitswijnen.
Als je een reeks uitzonderlijke wijngaarden hebt, en je hebt de kennis geërfd van je voorvaderen, dan moet je kunnen dromen…
Covila ontstond uit de vereende inspanningen van een dorp en is vandaag een referentie in de D.O.Ca. Rioja met een grote exportcapaciteit.
Bodegas Hidalgo maakt reeds meer dan 200 jaar sherry. Hun wereldwijd gekende product is La Gitana, een ziltige sherry uit Sanlúcar de Barrameda op basis van de Palomino-druif, die verscheidene internationale prijzen won en geldt als één van de beste van Spanje. Men maakt ook uitstekende gerijpte sherry’s: oloroso's, amontillado's, cream, ...
Op één van de beste landgoederen van D.O. Ribera del Duero bouwde de Grupo Iberian haar bodega ‘El Jaro’, 105 ha groot. 1 km verder stroomt de rivier Duero, die samen met de ondergrond en de oriëntatie van de wijngaarden de basis vormen van de uitstekende rode wijnen op basis van de Tinto Fino-druif.
Josep Grau Viticultor is een levensproject, het terugkeren naar het land van zijn geboorte. In de DO Montsant hervond hij zijn energie en authenticiteit. Hetzelfde geldt voor zijn wijnen, die niet beïnvloed worden door trends of persoonlijke smaken van wijngoeroes. Josep gelooft in respect voor de natuurlijke taal van de wijngaard ...
Bodega Mas L’Altet maakt zijn wijnen van slechts 3 ha wijngaard, gestuurd door de na- tuur, 600m hoog ten noorden van Alicante. Door de zeer lage productie wordt een ma- ximale kwaliteit en evenwicht nagestreefd. Het resultaat van het harde werk van de Belgische Nina Coolsaet en haar Spaanse man zit in de topwijnen: Avi en Nineta!
Montesanco is ondergebracht op een landgoed daterend van 1882, Casa de la Viña. Het is één van de belangrijkste domeinen in de DO Utiel-Requena. 30 ha eeuwenoude wijngaarden van vnl. Macabeo en Bobal resulteren in een lage productie, maar van hoge kwaliteit! De bodega werkt met het grootste respect voor het land.
De Bodegas Oliver Moragues bevinden zich in een van de oudste huizen van Mallorca binnen de D.O. Binissalem-Mallorca en behoren sedert de XVI eeuw tot de familie Moragues.
Alle wijnen zijn ecologisch en worden in beperkte oplagen geproduceerd op basis van Majorcaanse en Franse variëteiten.
Paco & Lola is een moderne bodega opgericht in 2006 en behoort tot de D.O. Rías Baixas. Het is een coöperatieve ven- nootschap met 426 vennoten en meer dan 220 ha eigen wijngaarden. Er wordt enkel gewerkt met Albariño, een variëteit met een intens aroma. De wijnen staan in gans de wereld hoog aangeschreven.
Deze familiale bodega (>40 ha) is één van de oudste van Majorca binnen de D.O. Binissalem. Dit top-wijnhuis werkt vooral met autochtone variëteiten. Het merendeel is oude wijnstokken die manueel worden bewerkt en geoogst, vrucht per vrucht, waardoor een excellente kwaliteit is gegarandeerd. Grootse wijnen!
Bodegas Romero de Ávila Salcedo, La Mancha, is een van de weinige wijnhuizen ter wereld die nog steeds wijn kan maken in klei-amforen, zoals de Romeinen meer dan 2000 jaar geleden deden. De bodega is er trots op zeer speciale wijnen aan te bieden, anders dan alles wat al bestaat in de wijnmaakkunst.
Bodegas Santo Cristo ligt aan de voet van de Spaanse Pyreneeën en behoort tot de
D.O. Campo de Borja.
Hun wijnen zijn vlotte allemansvrienden en onder andere uitstekend geschikt als huiswijn voor de horeca, wegens uiterst interessant geprijsd en kwalitatief zeer correct.
Dit is één van de weinige bodegas uit D.O. Penedès en D.O. Cava die uitsluitend eigen druiven gebruiken (465 ha). Het familie- bedrijf onderscheidt zich door het respect voor de ecologie van de terroir. De cavas ondergaan een gisting op fles die veel langer is dan de wettelijke norm. Resultaat: een fi- nesse die de supermarkt-cava ver overstijgt!
Dit is één van de pioniers van de D.O. Ribera del Duero, internationaal erkend als een topregio van Spanje. Alle druiven komen van eigen wijngaarden en er wordt enkel gewerkt met Tempranillo. Kenmerkend zijn de traditionele stijl en lage rendementen per hectare. Het resultaat zijn bijzonder even- wichtige, elegante en finesserijke wijnen.
Vinea Magna is het wijnhuis van Borja Osborne, een telg uit de befaamde Osborne-(sherry)familie, waarvan de wijngeschiedenis meer dan 250 jaar teruggaat in de tijd. Vinea Magna groepeert Viñas de Sembro uit DO ribera del Duero en Viñedos de la Oropèndola uit DO Rueda.
Viñedos Iberian overkoepelt 3 bodegas in Spanje's topregio's: Viñas del Jaro uit DO Ribera del Duero, Viñedos de Cal Grau uit DOCa Priorato en Yaso uit DO Toro. Hun filisofie: "De sensaties van hun wijnen dusdanig overbrengen dat ze op een trouwe manier de domeine en hun respectieve terroir weergeven".
Wijngaard van beperkte oppervlakte aan de oever van de Duero in de D.O. Rueda, die sinds 2000 wordt beheerd door Compania de Viñedos Iberian. Er wordt enkel witte wijn geproduceerd van 100% Verdejo.
De geschiedenis van deze bodega gaat terug tot in de 17de eeuw voor de productie van cider en txakoli. Het zijn nog steeds de nazaten van de initiële oprichters die nu vooral de druivenrassen Hondarribi Zuri en Folle-Blanc verbouwen. Autochtone variëteiten uit de D.O. Bizkaiko-Txakolina.
Op een perfect gelegen terrein van D.O. Toro, 15 ha groot, verbouwd de Grupo Iberian haar Toro-wijnen. De 100% Tinta de Toro-wijnstokken bevinden zich dicht bij het dorp Morales de Toro. Het zijn voornamelijk zeer oude stokken, die kleinere druiven opleveren met een groot oenologisch potentieel.