Eenvoudig online wijn kopen - vinos con pasión de España

Gratis levering bij bestellingen vanaf €100!

puerta-del-sol-cava-nuria-claverol-allier1
Cava
Cava

Cava betekent (wijn)kelder, grot en komt vooral uit de regio Barcelona-Tarragona (85% van de totale productie rondom het stadje Sant Sadurni d'Anoia). Net als voor champagne gebruikt men de "méthode traditionnelle". Belangrijkste druiven: Macabeo, Xarel.lo en Parellada, maar ook Chardonnay en Pinot Noir zijn toegestaan!

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-sumarroca-tuvi
Witte wijnen
Witte wijnen

Spanje heeft het laatste decenium een ware revolutie doorgemaakt op het vlak van witte wijnen. Door een herwaardering van de autochtone druivenrassen (Albariño, Albillo, Godello, Garnacha Blanca, Verdejo, ...) is er een uitgebreid aanbod aan unieke, karaktervolle witte wijnen ontstaan met een uitzonderlijk gastronomisch potentiëel!

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-elitia
Dessertwijnen
Dessertwijnen

Eén van de meest voorkomende dessert- wijnen in Spanje is deze op basis van de Moscatel-druif. Een witte, zoete dessertwijn, waarbij het van belang is dat er ook voldoende frisse zuren aanwezig zijn. Een kwalitatieve dessertwijn wordt verder bekomen door een late oogst en niet door te chaptaliseren (toevoeging van suiker)!

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-bull-terrier-gin-de-autor5
Gin & Likeuren
Gin & Likeuren

Deze lijst geeft een selectie van Spaanse gin en  likeuren weer, zowel zoet, halfzoet als rum en brandy. Voor de liefhebbers hebben we bij uitzondering ook 2 porto's voorzien.

 

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-sumarroca-martina
Rosé wijnen
Rosé wijnen

Spanje is vooral bekend om zijn volle, krachtige rosé-wijnen, gekenmerkt door een donkere 'rosé'-kleur. De meest gebruikte druif is de Garnacha Tinta. Hier komt nu stilaan verandering in met rosés op basis van Monastrell, Tempranillo, ... en ook de nieuwe hype van 'lichte' rosé-wijnen is de Spaanse wijnmaker niet ontgaan.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-manzanilla-la-gitana2
Sherry
Sherry

Jerez/Xérès/Sherry y Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda ligt in de provincie Cádiz in het Zuidwesten van Spanje. Op de kalkrijkste bodems (albariza) worden de beste sherry's gemaakt in een systeem van Soleras en Criaderas, een stel op elkaar gestapelde vaten, gedurende 3 tot >50 jaar! Druiven: Palomino Fino en Pedro Ximénez.

Type

Lagering

 Alcohol

Fino Minimum 3 jaar op Solera onder flor

15-17%

Manzanilla Zoals een Fino, maar gerijpt aan zee in Sanlúcar de Barrameda. Beendroog met een zilte smaak

15-17%

Amontillado Is een oude Fino, vanaf ongeveer 10 jaar, maar de beste zijn 50 of 60 jaar

16-18%

Oloroso Is een wijn waarin zich geen flor vormde; gewoonlijk 10-15 jaar oud, maar kan rijpen tot 100 jaar

18-20%

Cream Zoete sherry, door toevoeging van druivensuiker of zoete wijn van Pedro Ximénez

18%

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-hc-monastrell
Rode wijnen
Rode wijnen

Spaanse rode wijnen hebben de laatste jaren menig wijnliefhebber verbaasd met hun uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Ook vandaag zorgt de passie van de Spaanse wijnmaker voor een continue zoektocht naar kwaliteit en dit op een zo natuurlijk mogelijke manier. In de nabije toekomst zal dit resulteren in meer wijnen met bio-label!

Ontdek onze selectie
do-map
Wijnregio's (DO)
Wijnregio's (DO)

Via deze knop ontdekt u onze selectie Spaanse wijnen per wijnregio of DO (Denominación de Origen).
Er zijn op dit ogenblik 69 officiële wijngebieden of DO's. Uit deze regio's kan de wijn enkel op fles geëxporteerd worden om te garanderen dat de wijnen op het domein zelf werden gebotteld.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-la-florens3
Nieuwe wijnen
Nieuwe wijnen

Deze lijst bevat alle nieuwe wijnen die het afgelopen jaar aan het gamma van Puerta del Sol werden toegevoegd.

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-valduero-premium-6-anos
90+ wijnen
90+ wijnen

Deze lijst bevat al onze wijnen die onder het bekende kwaliteitslabel 90PLUS WINES vallen. Dit wil zeggen wijnen die door wijngoeroes en -magazines zoals Robert Parker, Wine Spectator, José Peñin, ... zijn beoordeeld en 90/100 of meer hebben gescoord.

 

Ontdek onze selectie
puerta-del-sol-barahonda-organic-barrica
BIO wijnen
BIO wijnen

Deze lijst bevat alle wijnen die voorzien zijn van het Europese BIO-label. Meer info over biologische wijnen vind je hier.

Ontdek onze selectie
geschenkpakket-fiesta
Geschenken
Geschenken

Dankzij de doorgedreven selectie leent in principe elke fles in ons gamma zich tot (relatie- of eindejaars)geschenk. U kan het wijnpakket dus vrij samenstellen. Maak hier uw keuze voor de gewenste verpakking: dozen, een kistjes, ... of opteer voor een gevulde mand, een topwijn per kistje of een cadeaubon.

Ontdek onze selectie

Puerta del Sol, vinos con pasión de España

PUERTA DEL SOL werd eind 1998 opgericht uit passie voor wijn en uit liefde voor Spanje.  Het ene is onlosmakelijk verbonden met het andere, want wie Spanje zegt, zegt niet alleen wijnen, maar ook sherry, patcharán, crema catalana, queso manchego, paella, cochinillo, pata negra, enz...  Spanje is niet enkel Costa del Sol en Costa Brava, maar ook - en vooral - schitterende steden als Barcelona, Granada, Salamanca, Segovia, Valencia, ... 

Spanje is natuurlijk genieten van de zon, maar ook van de rijke cultuur en de prachtige natuur.

Spaanse wijn, queso, jamón, olijfolie, ... het is ook een beetje leven zoals in Spanje, een stapje in de richting van de Spaanse levensfilosofie : Trabajamos para vivir y no vivimos para trabajar, (we werken om te leven en we leven niet om te werken).

locatie

De locatie

We zijn eenvoudig te bereiken

wijnen proeven

Wijnen proeven

Ontdek onze events

team

Het team

Enthousiast met kennis van zaken

winkel

De winkel

Shop in Deurne